От 1 януари 2023 г. влизат в продажба новите билети за столичния

...
От 1 януари 2023 г. влизат в продажба новите билети за столичния
Коментари Харесай

Как ще използваме новите билети в София

От 1 януари 2023 година влизат в продажба новите билети за столичния градски превоз - билети за 30 и 60 минути. В рамките на това време пасажерите ще могат да сменят безграничен брой транспортни средства.

Цената за 30 минути остава досегашната 1,60 лева, а за 60 минути е 2,20 лева
-->
Ще има и 24-часова карта, която разрешава безграничен брой пътувания с всички типове превоз и е на цена от 6,00 лева

Шофьорите също ще могат да продават билети на цена от 2,00 лева и ще важат единствено за съответното транспортно средство без право на прекачвания.

Новите билети-карти за 30 и 60 минути е належащо да бъдат валидирани при качване, в случай че това не се съблюдава, ще има санкция от 3 лева за нарушителите.

Хартиените билети, които към този момент са закупени, могат да бъдат употребявани до 1 март следващата година.

Всички месечни и годишни абонаменти за градския превоз в столицата, както и картите, остават в действие и идната година.

" През лятото от СОС беше призната нова тарифна политика на града, която има за цел да систематизира и провежда по по-удобен метод за пасажерите транспортните документи. Въпреки нуждата от повишаване на билетчето, поради скока на цената на енергоносителите,  се опитахме да запазим цената и да привличаме нови пасажери, а не да ги отблъснем ", показаха на брифинг представители на ЦГМ, представен от Нова.

" Новите билети за 30 и 60 минути ще са електронни билети. Те ще се качват на носителите на ЦГМ – добре познатата карта пластика на цена от 3 лв. или “Ultra Lite ” карта, която ще е с цена от 80 стотинки ", уточни Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР